Praktijk voor Fysiotherapie en Dry Needling Timmermans gebruikt cookies om u beter te kunnen helpen en de website te verbeteren. Indien u hiermee akkoord bent, hoeft u uw voorkeuren niet te wijzigen. - Bekijk details

Naast de gebruikelijke fysiotherapie behandelen, begeleiden en adviseren wij u met behulp van onderstaande specialisaties. We geven u een beknopte opsomming.

 

Dry needling

Dry needling is een efficiënte behandelmethode voor het 'myofasciale pijn syndroom' (MPS). Pijn en stijfheid als gevolg van triggerpoints in spieren. Dry needling omvat het inbrengen van een 'droge' (acupunctuur)naald in de aangedane spier(en). Het concept is gebaseerd op anatomische en neurofysiologische principes en is niet te vergelijken met acupunctuur. De behandeling resulteert vaak snel in een directe pijnvermindering en een verbeterde beweeglijkheid van de betrokken spier(en)/gewrichten. Dry Needling wordt steeds vaker toegepast, ook in de sportwereld. (zie o.a. deze artikelen:  voetbal, schaatsen, schaatsen2, PZC:19112011, Feijenoord, dryneedling acute rugklachten). In onze praktijk wordt deze techniek uitgevoerd door Barbara Timmermans, Corina Vrijenhoek en Lysanne Murre.

Klik hier voor de folder.

 

Manuele Lymfedrainage

Indien de lymfe circulatie gestoord is, bijvoorbeeld ten gevolge van een trauma (fractuur) of een operatie (borstoperatie met okseltoilet), kan dit leiden tot oedeemvorming in uw been of arm. Lymfedrainage is dan de geëigende manier om deze circulatie weer op gang te brengen en/of te verbeteren. Bij Lymfedrainage maken we gebruik van (massage)handgrepen met een zeer lichte intensiteit. Hiermee worden in eerste instantie de lymfe vaten vrijgemaakt van gestagneerd vocht. Vervolgens worden ze gevuld met vocht dat zich buiten de vaten - tussen de weefsels-  bevindt. Deze therapie ondersteunen we, in sommige gevallen, door zwachteltechnieken om het resultaat te ondersteunen en te behouden.

Barbara Timmermans en Corina Vrijenhoek zijn geregistreerd (lymf)oedeemtherapeut en hebben direct contact met het mammacareteam ADRZ.

 

Geriatrische fysiotherapie

Therapie voor de ouder wordende mens met complexere problemen en hulpvraag.
Ook zijn wij aangesloten bij Parkinson net en MS net en bieden groepstherapie aan voor Parkinsonpatiënten. Voor behandeling door de geriatrie fysiotherapeut kunt u terecht bij Corina Vrijenhoek.

 

Manuele therapie

Door het toepassen van bepaalde handgrepen probeert de manueel therapeut een gestoorde gewrichtsstand en -functie te herstellen. De nadruk ligt daarbij
op de gewrichten van de wervelkolom. Voor behandeling kunt u terecht bij onze manueel therapeut Lysanne Murre.

 

Craniomandibulaire therapie

Het kaakgewricht is een bijzonder gewricht waar - mede door de grote krachten die er op inwerken - veel klachten kunnen plaatsvinden. Klachten kunnen ontstaan door tandenknarsen, kaakklemmen, extractie van tanden en kiezen, traumata en operaties. Onbehandelde klachten kunnen onder andere leiden tot slijtage van het kaakgewricht, nekklachten , hoofdpijn en gebitsproblemen. Onze therapie bestaat uit dry needling technieken en oefeningen om de mobiliteit en functie te verbeteren. Voor behandeling kunt u terecht Barbara Timmermans.

 

Medische trainingstherapie

Doel is een optimaal functieherstel, met verhoging van uw activiteitenniveau. Dat doen we door doelgerichte training. In de oefenzaal van onze praktijken werken we gericht met u en moderne fitness-apparatuur aan uw herstel. In onze fitnessruimte vindt u roeiapparatuur, crosstrainer, steps, loopband, ergometers, krachtstation etc. U kunt hiervoor terecht bij ons gehele team.

 

Manuele therapie McKenzie

In de praktijk blijkt dat voor het merendeel van de rug-en nekklachten geen duidelijke oorzaak aan te geven is. Het zijn juist deze zogenaamde  a-specifieke klachten waar het internationale McKenzie Concept zich mee bezig houdt. De zelfwerkzaamheid van de patiënt is hierbij belangrijk. ( www.mckenzie.nl/nl/categories/info_voor_patienten/)

 

 up
cookies      privacyverklaring